Business France (Frans RVO) lanceert in samenwerking met het Franse ministerie van Sport een platform om Franse sportbedrijven internationaal te promoten

Bron : News Tank Sport - Business France: een nieuw digitaal platform om de sportsector internationaal te promoten

Onder de naam French Sport Solutions verwijst dit onlineplatform naar de verschillende Franse bedrijven die in de gehele waardesector van de sportindustrie aanwezig zijn. De vertegenwoordigde gebieden zijn zeer divers, zoals: sportinfrastructuur, marketing, logistiek, evenementen, ticketing, e-sports, technologische innovatie, etc.  

French Sport Solutions kan in het Engels worden geraadpleegd en integreert verschillende functies om de gebruikerservaring vloeiend te maken, met name met verschillende keuzemenu's waarin bedrijven per sector worden ingedeeld, maar ook met een wereldkaart waarop per geografisch gebied kan worden gezocht volgens verschillende criteria: volgens expertise, volgens bedrijven en volgens referenties. 

De buitenlandse teams van Business France zullen begin februari 2022 communicatie- en promotieacties voor het onlineplatform lanceren in vijftien doellanden (Noord-Amerika, Afrika bezuiden de Sahara, Australië, India, China, Polen, Chili, Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, Portugal en Italië) en buitenlandse aankopers, distributeurs of beleidsmakers, zoals ministeries, organiserende comités van sportevenementen, federaties en particuliere aannemers, en zo nodig buitenlandse aankopers en Franse bedrijven met elkaar in contact te brengen. Wanneer komt er een Frans-Nederlandse samenwerking over dit onderwerp? 

Business France logo