Toekomstige wijk van de Eiffeltoren: een nieuwe long - Stad Parijs

Bron: Toekomstige wijk van de Eiffeltoren: een nieuwe long - Stad Parijs

Het gebied rond de Eiffeltoren zal grote veranderingen ondergaan in de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Deze emblematische plaats van de Franse hoofdstad, die elk jaar meer dan twintig miljoen toeristen ontvangt, zal in de komende jaren in zijn vroegere grandeur moeten worden hersteld. 

Het Britse architectenbureau Gustafson Porter + Bowman heeft met zijn project "OnE I" de oproep tot het indienen van projecten van het bureau PariSeine van de stad Parijs gewonnen. Het budget van 107 miljoen euro zal worden geconcentreerd op drie prioritaire doelstellingen: de ontwikkeling van zachte mobiliteit, de aanleg van echte natuurruimten en de verbetering van het perspectief tussen de gebouwen van de militaire school, de Eiffeltoren en het Trocadero. De werkzaamheden zullen over enkele weken beginnen en voor het grootste deel voor het begin van de wedstrijden voltooid zijn. 

In detail zal de 35.000m² die momenteel voor auto's bestemd is, worden gebruikt voor voetgangers, openbaar vervoer, fietsers en scooters. Bovendien zal bijna 17.000m² groene ruimte worden gecreëerd, waaronder bijna 200 extra bomen. Al deze emblematische plaatsen van de lichtstad, zoals de Place du Trocadéro, de Pont d'Iéna, de tuinen van Champ de Mars of het plein voor de Eiffeltoren, zullen dus nieuw leven worden ingeblazen om in 2024 talrijke toeristen uit de hele wereld te verwelkomen. 

Eiffeltoren een nieuwe long - Stad Parijs