Handelsmissie Olympische Spelen in Frankrijk

Wilt u meer weten over zakelijke kansen in de sportindustrie in Frankrijk? En bent u benieuwd naar uw kansen in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs? Meldt u dan aan voor de fysieke handelsmissie van 27 tot en met 29 september 2022.

Na precies 100 jaar keren de Olympische Spelen terug in Parijs. Van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 staat de stad in het teken van het grootste sportevenement ter wereld. Frankrijk presenteert Parijs in 2024 als een voorbeeld van de Europese stad van de toekomst. Een duurzame en sociaal inclusieve stad: voor iedereen toegankelijk en CO2-neutraal in 2050. De voorbereidingen om de meest duurzame spelen te organiseren, zijn in volle gang.

Deze missie neemt u mee in de trend, de marktkansen en de aanbestedingen rondom de Olympische Spelen. Binnen het programma netwerkt u volop met mogelijke klanten, zakenpartners en publieke stakeholders. 

Waarom Parijs en Grand-Paris?

Maar liefst 80% van alle wedstrijdlocaties liggen binnen een straal van 10 kilometer rond het Olympisch en Paralympisch dorp. Het Olympische Dorp ligt op een kleine 7 km ten noorden van het centrum van Parijs, in Seine-Saint-Denis. Ook ligt het op minder dan 2 km van het Stade de France af. Zo'n 85% van alle atleten verblijft dus op minder dan 30 minuten van hun wedstrijdlocaties.

Op dit moment zijn alleen aanbestedingen gepubliceerd voor bepaalde Olympische centra en voor het materiaal voor de zeilevenementen (Marseille). Het grootste deel van alle aanbestedingen voor de trainings- en wedstrijdlocaties is nog niet gepubliceerd. Voor Nederland liggen er veel kansen om hier op aan te sluiten!

Het organiserend comité 'Parijs 2024' heeft nog geen officieel tijdschema voor deze aanbestedingen. De Nederlandse ambassade in Parijs verstuurt om de 2 weken een nieuwsbrief over de Olympische Spelen in 2024. Hier leest u belangrijke updates over aanbestedingen en ontwikkelingen. 

Wilt u op de hoogte blijven? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Parijs:
Alexandre Picque, Olympic Project Officer
E: alexandre.picque@minbuza.nl

Voor wie?

Deze handelsmissie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en organisaties die actief zijn in: 

 • Sportuitrusting
 • Sportartikelen
 • Sportinfrastructuur
 • Sportevenementen
 • Sportmarketing
 • Sport en digitalisering

Daarnaast is de missie bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen en organisaties die:

 • de Franse markt willen verkennen;
 • zakendoen, of willen doen op de Franse markt;
 • zakenpartners zoeken in Frankrijk en/of bestaande contacten willen onderhouden.

Inschrijven is ook mogelijk als u eerder aan een (virtuele) handelsmissie of beursbezoek in Frankrijk heeft deelgenomen.

Waarom deelnemen?

Deelname aan deze handelsmissie biedt u veel voordelen. Ga mee en: 

 • onderzoek uw marktkansen in de sportindustrie en in de lopende en aankomende aanbestedingen (met het oog op de Olympische en Paralympische Spelen in Frankrijk);
 • kom in contact met mogelijke, nieuwe partners en klanten;
 • ontmoet uw eigen Franse contacten weer fysiek;
 • trek op met andere Nederlandse bedrijven die zich richten op de Franse markt;
 • zie hoe uw bedrijf kansen kan benutten op de Franse markt, aan de hand van concrete voorbeeldprojecten;
 • onderzoek, met de Nederlandse overheid, de mogelijkheid om markttoegang te krijgen door het vormen van consortia en door publiek-private samenwerking.

Voorlopig programma

De komende maanden vullen we het programma verder in. Hierbij houden wij rekening met de specifieke wensen van deelnemende bedrijven.

Dinsdag 27 september

 • Aankomst op het treinstation Gare du Nord, Parijs

 • Verwelkoming door de ambassadeur of het hoofd van de economische afdeling. Briefing van het programma en presentatie laatste trends, gevolgd door een receptie

Woensdag 28 september

 • Ochtend

  Rondetafel met vraag- en antwoordsessie over zakelijke kansen in de sportindustrie voor de OS. Deelnemers: Franse publieke en private belanghebbenden in de sportindustrie en de Olympische Spelen als geheel.

 • Buffetlunch in het Atelier Néerlandais met de deelnemers aan de rondetafel.

 • Namiddag

  Kennismakingsbijeenkomsten met 1 of 2 belangrijke overheidsinstellingen die betrokken zijn bij de Olympische Spelen (gemeenten, organisatiecomité).

 • Optioneel: diner in restaurant met NL bedrijven die al openbare aanbestedingen hebben gewonnen voor de OS van 2024.

Donderdag 29 september

 • Ochtend

  Bezoek aan een grote sporthal voor de Olympische Spelen van 2024. Enkele voorbeelden: Olympisch Aquatisch Centrum, Zuid-Parijs Arena, Porte de la Chapelle Arena, St Quentin en Yvelines (wieler- en BMX-toernooien).

 • Lunch

 • Middag

  Matchmaking/netwerksessie met belangrijke Franse partijen

 • Einde programma met afsluitende cocktail / vertrek naar Nederland (met Thalys).

Deelname en kosten

Meld u aan voor deelname. Dit kan tot uiterlijk 29 juli 2022. Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 1 deelnemer per bedrijf). De voertaal is Engels.

De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de handelsmissie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname van de RVO-projectleider, na sluiting van de aanmeldperiode.

Organisatie

Deze handelsmissie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Parijs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

COVID-19-Clausule

Als de COVID-19-situatie vóór deze missie verandert, en dat gevolgen heeft voor de organisatie van de missie, dan kan de organisatie de missie uitstellen of annuleren. Hierover informeren wij deelnemers direct. Uiteraard brengen wij in dit geval geen deelnemerskosten in rekening. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen risico. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Meer weten?

Heeft u vragen over het programma of over logistieke en financiële zaken? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

Corka Scheeringa, Business Development Coach Frankrijk, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 
E: corka.scheeringa@rvo.nl

Daniël Wang, Project Lead International Sports, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 
E:  daniel.wang@rvo.nl