Sportmissie naar Parijs, 20 t/m 22 november 2023

Wilt u meer weten over zakelijke kansen in de sportindustrie in Frankrijk? De Nederlandse ambassade organiseert in samenwerking met Green Wave en Olbia Conseil van 20 t/m 22 november 2023 een sportmissie naar Parijs onder de vlag van SportsNL. Bent u een Nederlandse organisatie die actief is in de sport? Dan nodigen we u van harte uit om u aan te melden voor deelname aan deze missie. Aanmelden kan tot en met 22 september 2023. 

Doel van de missie

De sportmissie heeft als doel Nederlandse organisaties de mogelijkheid te bieden om contacten te leggen met potentiële partners/relaties t.b.v. de organisatie van de Olympische Spelen. Daarnaast streven we ernaar om duurzame verbindingen te creëren tussen de Franse en Nederlandse sportindustrie. Nederland heeft een sterke expertise op het gebied van duurzaamheid, en we kunnen deze kennis inbrengen bij zowel de ontwikkeling van sportinfrastructuur als in mobiliteitsoplossingen rondom sportevenementen.

Over Parijs en de Olympische Spelen

Parijs is gaststad voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2024, een internationaal sportevenement dat wereldwijd aandacht trekt en unieke zakelijke mogelijkheden biedt. Daarnaast vinden er in Frankrijk de komende jaren nog meer grote sportevenementen plaats, zoals het WK wielrennen en andere jaarlijkse grote sportevenementen (Roland Garros, Tour de France) die voor Nederlandse organisaties in de sport kansen bieden voor samenwerking met Franse bedrijven en sportorganisaties.

Meer informatie over zakelijke kansen op de sportmarkt in Frankrijk is te vinden in de ‘marktstudie sport en innovatie’ die Olbia Conseil in juni 2023 gemaakt heeft in opdracht van de Nederlandse ambassade en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze markstudie is voor Nederlandse organisaties op te vragen via de volgende link: Aanvraagformulier marktrapporten Europa.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze missie zullen wij organisaties ondersteunen bij het verkennen van zakelijke kansen, met de focus op de volgende onderwerpen:

Sport breed: De missie biedt u de mogelijkheid om samen te werken met verschillende stakeholders in de sportsector, waaronder sportorganisaties, stadions, trainingsfaciliteiten en sportclubs. Dit omvat het optimaliseren van sportinfrastructuur met innovatieve technologieën en het verduurzamen van de sportinfrastructuur en sportevenementen. Daarnaast zijn er kansen om contacten te leggen t.b.v. de sociale programma’s die rondom de Spelen ontwikkeld zullen worden.

Mobiliteit: In Parijs, een stad die streeft naar duurzaamheid, is mobiliteit een cruciale factor voor de organisatie van de Olympische Spelen. Nederlandse bedrijven kunnen hun expertise op het gebied van duurzame mobiliteit en fietsen inbrengen en samenwerken aan innovatieve oplossingen die de mobiliteit in de stad verbeteren en de impact op het milieu verminderen.

Fan Engagement: Het succes van sportevenementen hangt grotendeels af van betrokken en enthousiaste fans. Tijdens de missie zullen we de nadruk leggen op fan engagement en de ontwikkeling van innovatieve concepten die de beleving en betrokkenheid van bezoekers en publiek verbeteren. Nederlandse bedrijven kunnen hun expertise op het gebied van fan engagement inbrengen en samenwerken aan vernieuwende ideeën en technologieën.

Globaal programma

Maandag 20 november: Heenreis op eigen gelegenheid en welkomstreceptie

Dinsdag 21 november: Programma met seminar/netwerk event en bezoeken aantal sports venues

Woensdag 22 november:  Matchmaking en locatiebezoeken

Donderdag 23 november: Flexibele Planning voor 1 op 1 afspraken/follow up

Lokale expertise en netwerken

Olbia Conseil zal onderdeel uitmaken van de organisatie, wat ons toegang verschaft tot kennis van de Franse markt en het lokale sportnetwerk. Dit stelt ons in staat om Nederlandse bedrijven effectief in contact te brengen met potentiële Franse klanten of partners. Daarnaast zet de Nederlandse ambassade in Parijs ook haar expertise en lokale netwerk in tijdens de handelsmissie.

Deelnemen?

De missie staat open voor Nederlandse (KvK geregistreerde) organisaties die actief zijn op de benoemde onderwerpen. Interesse om deel te nemen? Registreert u zich via deze link. Let op, de deadline voor aanmelden is 22 september 2023 en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Houd er rekening mee dat de organisatoren het recht voorbehouden is om deelnemers te selecteren op basis van wie het meest kan profiteren van deze missie. Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze missie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de missie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Merel Dubbelaar van Green Wave via merel@green-wave.eu