Franse supermarkt test inname van statiegeldbakjes

De Franse supermarkt E.Leclerc in Nantes test de inname van herbruikbare RVS vershoudbakjes van de startup Berny met een statiegeldautomaat van The Keepers.

Een van de grootste winkels van de supermarktketen E.Leclerc in Frankrijk wil het hergebruik van de inoxbakjes van Berny aanmoedigen door een statiegeldautomaat van The Keepers bij de ingang van de winkel neer te zetten. De ambitie van de drie partners is om een universeel en schaalbaar hergebruikaanbod van inoxbakjes te ontwerpen dat kan worden aangepast aan de wensen van alle spelers in het ecosysteem. Het is de bedoeling dat deze oplossing in 2024 op grote schaal wordt ingezet.

Beeld: ©The Keeper

Veilige en eenvoudige oplossing

Voor consumenten is de oplossing eenvoudig: ze kopen hun product in een statiegeldverpakking en brengen het terug naar de winkel via de statiegeldautomaat die het statiegeld terugbetaalt. Binnenkort kunnen klanten ook statiegeldflessen van glas inleveren en op den duur ook alle andere soorten herbruikbare verpakkingen.

De supermarkt heeft voor deze aanpak gekozen omdat het volgens de marketingmanager van de winkel de beste manier is om klanten aan te moedigen zelfstandig en zonder beperkingen over te gaan tot hergebruik, terwijl de veiligheid en hygiëne voor de winkel en de klanten gewaarborgd blijven.

Bron: L’Usine Nouvelle