Olympische medailles winnen op een plantaardig dieet, kan dat?

Op 13 februari 2024 organiseerde de Nederlandse ambassade in Parijs, in het kader van de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden, een debat over plantaardige voeding en topsport. Centrale vraag hierbij was: kun je Olympische medailles winnen op een plantaardig dieet?

De consensus was dat dit in principe mogelijk is, mits sporters zeer nauw worden gemonitord, er een optimaal gepersonaliseerd dieet wordt samengesteld, en als laatste: als er persoonlijke motivatie is.

Met het oog op de Olympische Spelen van 2024 zal Parijs niet alleen een podium zijn voor topsportprestaties, maar ook voor duurzaamheid. Deze Olympische Spelen hebben de ambitie om de meest duurzame ooit te worden. Plantaardige voeding, lokaal voedsel en reductie van voedselverspilling spelen hierbij een belangrijke rol. Zo streeft de organisatie van de Olympische Spelen er naar dat zowel sporters, begeleiders, vrijwilligers als ook het publiek tijdens de Spelen een groter aandeel plantaardig voedsel zullen eten.  

Lees het volledige artikel op Agroberichten Buitenland