Frankrijk lanceert nieuw logo voor oorsprong ingrediënten voedingsmiddelen

Vanaf de zomer van 2024 verschijnt er een nieuw voedingslogo op verpakkingen in Frankrijk. Na Nutri-Score, dat de voedingswaarde van bewerkte voedingsmiddelen moet weergeven, is het de beurt aan Origin'Info om consumenten meer transparantie te bieden over de oorsprong van ingredienten van levensmiddelen.

Beeld: Ministère de l’Économie et des Finances

Wat is het Origin'Info logo?

Volgens een onderzoek dat eind maart 2024 werd gepubliceerd, staat op tweederde van de bewerkte voedingsmiddelen (kant-en-klaarmaaltijden, conserven, enz.) niet de herkomst van ingrediënten. En dat terwijl voor 80% van de Franse consumenten de herkomst van het product een van de belangrijkste aankoopcriteria is, naast de prijs.

Het Origin'Info-logo zou dit gebrek aan transparantie compenseren door in de vorm van een witte rechthoek de namen van de landen van herkomst van de drie hoofdingrediënten van het recept weer te geven.

Niet-verplichte etikettering

Lees verder op Agroberichten Buitenland