Duurzame energie, klimaat en water

Om klimaatverandering tegen te gaan werkt Frankrijk aan een CO2-neutraal energiesysteem. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn dankzij de volgende projecten:

  • Offshore wind: 3000 MW in 7 verschillende bottom-fix projecten en 96 MW in 4 drijvende offshore windpilot-bedrijven zijn al toegekend. Ieder jaar komen er nieuwe tenders voor een totale capaciteit van 8,75 GW tot 2028.
  • Biogas: Frankrijk telt 804 biogas/biomassa centrales, een snelgroeiende markt en Frankrijk zal naar verwachting de leider in de Europese biomethaan sector worden.
  • Waterstof: In 2020 presenteerde de Franse regering haar nationale waterstofstrategie met een budget van 7 miljard euro tussen nu en 2030 voor de ontwikkeling van een koolstofarme waterstofindustrie van internationale omvang. In het kader van het investeringsplan France 2030 kwam hier in 2021 nog 1,9 milliard euro bij. Ongeveer 1,7 miljard van dit bedrag is bestemd voor Franse industriële projecten op Europees niveau en het overige bedrag zal worden gebruikt om projecten binnen Frankrijk te steunen. De Franse regering legt hierbij de nadruk op een duurzame waterstofproductie in het land zelf met steun van zijn kerncentrales.

Neem contact op met de sector Duurzame energie, klimaat en water

Meer informatie:

Extra steun voor de ontwikkeling van de waterstofsector in Frankrijk – Blog innovatie en infrastructuur (nost-france.org)

Waterstof Frankrijk: McPhy gaat electrolysers en waterstofstations in serie bouwen – Blog innovatie en infrastructuur (nost-france.org)

-Hoe bereidt Airbus zich voor op het waterstofvliegtuig? – Blog innovatie en infrastructuur (nost-france.org)

-Franse waterstofstrategie focust op sterke electrolysesector ‘made in France’   – Blog innovatie en infrastructuur (nost-france.org)