spotNcharge, de app die alle laadpunten in Frankrijk lokaliseert!

Met de spotNcharge-applicatie kun je alle laadpalen in Frankrijk in realtime vinden, inclusief hun prijzen, beschikbaarheid en vermogen. De tweede versie van de spotNcharge-app is eind vorig jaar uitgebracht en biedt een volledig innovatieve oplossing. Het lokaliseert alle laadpunten in Frankrijk, van alle netwerken, gratis of betaald, een primeur in Frankrijk.

De vernieuwde applicatie heeft het beste van Waze, Coyote, Google Maps en Google Review geïntegreerd in de laadomgeving. Met slechts één klik kun je laadpalen lokaliseren, hun beschikbaarheid controleren, tarieven vergelijken en het laadvermogen selecteren dat bij jouw auto past. Je kunt ze zelfs toevoegen aan je favorieten en opmerkingen achterlaten.

Beeld: ©spotNcharge

Vind een laadpaal in realtime en vergelijk prijzen

Het lokaliseren van een laadpaal kan lastig zijn, maar het begrijpen van de prijzen is nog uitdagender. Prijzen variëren per aanbieder, tijdstip en vermogen van de laadpaal. Er zijn ook laadpassen die voorkeurtarieven aanbieden op de laadpalen in hun netwerk. Maar soms is het goedkoper om met een bankkaart te betalen dan met een laadpas. De app toont zowel abonnements- als creditcardtarieven en voorkomt dat je teveel betaalt bij snelle laadpalen door tarieven op basis van laadtijd weer te geven. Als het vermogen van de laadpaal hoger is dan je auto aankan, vertraagt de paal het laden. Het is daarom onnodig duur om bij een dergelijke laadpaal te laden. Aan de andere kant is een langzamere laadpaal niet per se goedkoper; soms is acht uur laden bij een langzame laadpaal duurder dan drie uur bij een snelle laadpaal.

De routeplanner : waar opladen en met welk vermogen

Met de app is het plannen van een reis met een elektrische auto eenvoudig. Je voert je route in en de planner geeft een zone op je route aan waar je het beste kunt laden. Alle beschikbare laadpalen in dat gebied worden getoond, zodat je niet per ongeluk naar een defecte laadpaal rijdt. Terwijl je auto oplaadt, laat de app je bezienswaardigheden zien binnen 30 minuten lopen, zoals restaurants, parken en cafés. Je kunt de routeplanner ook configureren door bijvoorbeeld aan te geven dat je accu op 20% staat en je hem tot 80% wilt opladen. Door geleidelijk je reisgegevens in te voeren, krijg je gepersonaliseerde informatie over de autonomie van je batterij, rekening houdend met het model van je auto en je rijstijl.

Net zoals bij Waze en Coyote kun je je laadbeurt melden en je ervaring delen, inclusief eventuele problemen met de laadpaal. Je kunt beoordelingen geven en opmerkingen schrijven, vergelijkbaar met platforms zoals Google of Amazon.

Uiteindelijk zullen de beoordelingen op spotNcharge waardevolle feedback geven over het netwerk van elektrische laadpalen in Frankrijk, zowel per netwerk als per laadpaal.

Bron : L’Usine digitale