Nieuw online platform met een honderdtal Franse oplossingen voor het klimaatprobleem

U Change, een adviesbureau voor open innovatie, heeft de lancering aangekondigd van het online platform climat.ai. Hierop staan een honderdtal Franse oplossingen om het klimaatprobleem aan te pakken.

De oplossingen zijn afkomstig van innovatieve Franse startups en kleine bedrijven en zijn gericht op particulieren, lokale overheden en bedrijven. Ze zijn geïdentificeerd met behulp van de algoritmen voor kunstmatige intelligentie (AI) van het Franse platform Motherbase.

De oplossingen op het platform dragen bij aan de uitdagingen van de ecologische transitie: klimaatmitigatie (bestrijding van de klimaatverandering), klimaatadaptatie (aanpassing aan de klimaatverandering), behoud van hulpbronnen en biodiversiteit, bestrijding van vervuiling en de transitie naar een circulaire economie, enz. Om hun identificatie te vergemakkelijken, zijn ze ingedeeld volgens de zes grote milieudoelstellingen van de Europese groene taxonomie.

Dit initiatief wordt ondersteund door de Banque des territoires (investeringsdivisie van de Franse overheidsinstelling Caisse des Dépôts), Cerema (‘Centre d’Études et d’Expertise sur les Risques, l’Environnement, la Mobilité et l’Amenagement van de Franse overheid), Numeum (brancheorganisatie van het digitale ecosysteem) en Planet Tech'Care (initiatief dat duurzame digitale spelers samenbrengt).

Bron: Actu-Environnement