Renault wil in Europa 100% elektrisch zijn in 2030

Renault gaat versneld stoppen met de productie van thermische voertuigen. Op 13 januari 2022 kondigde de Luca de Meo, CEO van de Franse OEM , tijdens een persconferentie aan ernaar te streven om in 2030 uitsluitend elektrische auto’s te verkopen. Een paar maanden eerder, in juni, had het bedrijf nog een streefgetal van 90% gepresenteerd.

Vertrouwen in elektrisch
“Wij hebben besloten dat Renault in 2030 in Europa 100% elektrisch zal zijn", aldus Luca de Meo in zijn presentatie waarin hij de voortgang van het strategisch plan ‘Renaulution’ toelichtte. "Hiermee voldoen we aan de doelstellingen voor CO2-verarming die ons worden opgelegd".
Luca de Mea gaf toe dat er enkele onzekerheden bestaan met betrekking tot met name de laadinfrastructuur en de koopkracht. “We moeten vertrouwen hebben. Er zijn 100% elektrische bedrijven die het behoorlijk goed doen”, aldus de Meo. “Elektrificatie gaat bij ons gepaard met gelijk blijvende prijzen”.

Nieuwkomers op afstand houden
« De automotive industrie citeert vaak de Teslafabriek in Berlijn, maar ons geheel geïntegreerde systeem zal één van de sterkste van Europa zijn”, aldus Luca de Meo. “Er zal veel meer concurrentie komen tussen de nieuwkomers uit Azië en de techbedrijven”.

Renault gaat door met zijn «Résurrection »
Ondanks het verlies van een half miljoen voertuigen, zijn de zaken financieel gezien goed verlopen. Luca di Meo legt uit: “We hadden een doelstelling om 2 miljard euro kostenverlaging te halen. Dat doel hebben we in oktober 2021 met een jaar voorsprong bereikt. Ook wilden we ons break even punt met 30% verlagen in 2023. Dat hebben we in 2021 zelfs overschreden. We hebben dus twee jaar voorsprong op ons plan.”

Bron
Usine Nouvelle, La marque Renault veut passer au 100% électrique en Europe en 2030 (usinenouvelle.com)

Meer informatie.