Aanleg infrastructuur voor alternatieve brandstoffen: EU-financiering voor 4 Franse projecten

De Europese Commissie heeft 26 projecten uit 12 lidstaten geselecteerd voor de financiering van de aanleg van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Vier van de geselecteerde projecten komen uit Frankrijk. Twee hebben betrekking op de elektrificatie van luchthavens en twee op laadinfrastructuur voor waterstof langs het Trans-Europees vervoersnetwerk (TEN-T).

Het ClearCDG-project, gesteund door Aéroports de Paris, heeft als doel de grondactiviteiten op de luchthaven Roissy-Charles-de-Gaulle koolstofvrij te maken. Het omvat de installatie van laadstations en units voor verse lucht en airconditioning voor stationaire vliegtuigen.

Een tweede project, gesteund door Aéroports de la Côte d'Azur, is gericht op het elektrificeren van luchthavenactiviteiten op de luchthaven van Nice, met de installatie van 50 Hz oplaadpunten op parkeerbetaalterminals, vier zones voor inductieladen en een specifieke laadzone voor bussen en bedrijfsvoertuigen.

Het GreenH2forAll-project van het olieconcern Picoty gaat zeven tankstations voor hernieuwbare waterstof en een productie-eenheid installeren langs het TEN-T wegennetwerk. Tot slot een project van TotalEnergies voor een tankstation voor waterstof met een capaciteit van één ton per dag.

Bron: Actu-Environnement